auto schoon

Auto schoon

Wat is nu de beste manier voor het poetsen van jouw auto? Kun je het best naar de wasstraat gaan, of kun je het beter uitbesteden aan een auto detailer? Of kun je het misschien wel gemakkelijk en goed zelf je auto schoon maken? Bij de categorie auto wassen gaan we in op de voor- en nadelen, van al deze drie overwegingen. Daarnaast gaan we in de subkopjes dieper in op hoe je zelf jouw auto kunt wassen, wat een detailer precies is en doet en wat een wasstraat precies is. 

Voor- en nadelen wasstraat 

Een wasstraat wordt meestal gezien als een snelle en makkelijke manier om de auto weer representatief te maken. Maar is dit wel het geval? Een wasstraat is inderdaad een snelle manier op een auto oppervlakkig weer schoon te maken. Wanneer je een auto hebt puur voor vervoer van a naar b, maar er verder geen echt omkijken naar hebt. Dan is in dat geval de wasstraat een mooie uitkomst. 

Maar wanneer je auto je meer waard is dan alleen van a naar b gaan, dan is het overwegen om niet meer naar de wasstraat te gaan misschien geen slecht idee. De wasstraat brengt namelijk zonder dat je er misschien bij stilstaat, schade toe aan de lak van de auto en krijgt niet de hele auto schoon. In het eerste opzicht zal dit niet heel goed zichtbaar zijn, maar wanneer de auto in de zon staat zie je allemaal krassen in de lak. Deze krassen zijn overbodige schade aan de lak, die voorkomen kan worden door een andere manier van wassen van de auto. 

Voor- en nadelen auto detailer

Het laten detailen van je auto is een stuk grondiger, dan wanneer de auto door de wasstraat gaat. Een wasstraat komt niet overal, waar een detailer weer wel komt. Daarnaast kan je bij een detailer ook het interieur laten schoonmaken. Zo biedt een detailer nog veel meer opties aan en kan ook met een gepersonaliseerd aanbod komen. Om meer te lezen over de mogelijkheden een detailer biedt, kijk dan onder de subcategorie auto detailer. 

Het nadeel van een detailer is dat het ten opzichte van een wasstraat een stuk duurder is. Of het prijsverschil het waard is, hangt van het doel van de auto af. Wil je de auto in zo’n net mogelijke staat hebben, of wil je hem puur gebruiken en af en toe even schoon hebben. Naast dat het duurder is om de auto te laten detailen, duurt het ook langer voordat de auto klaar is. Dit komt aangezien het detailen van een auto zorgvuldig verloopt en grondiger gebeurt, dan wanneer de auto door de wasstraat gaat. 

Voor- en nadelen zelf auto wassen

Auto schoon
Schone velg

Wanneer je wel de beste behandeling wil voor je auto, maar geen budget hebt om een detailer in te huren. Dan kun je er ook voor kiezen om zelf de auto te gaan wassen. De manier van wassen en welke materialen daarvoor nodig zijn, worden toegelicht onder de subcategorie zelf auto wassen. 

Wanneer je er zelf voor kiest om je auto te wassen, weet je zeker in hoeverre de auto echt schoongemaakt wordt. Daarnaast kan het ook als een leuke bezigheid gezien worden, vooral wanneer je een autoliefhebber bent. Daarnaast is het op lange termijn ook veel voordeliger om het zelf te doen. En in de loop der tijd kun je misschien ook hetzelfde niveau bereiken als een professionele detailer.

Het nadeel van zelf detailen is, dat je in het begin er goed op moet letten wat je doet. Als je alleen de auto wast zal het wel meevallen hoeveel schade je kan aanrichten. Maar aangezien je lakschade wil minimaliseren, wil je wel zelf zo veilig mogelijk de auto wassen. Daarom moet je goed onderzoek doen naar hoe je het best een auto kan wassen. Maar geen zorgen want onder de subcategorie zelf auto wassen, wordt er grondig uitgelegd hoe je dit moet doen en waar je op moet letten. Een ander nadeel is dat de beginkosten wel hoog op kunnen lopen, afhankelijk in hoeverre je natuurlijk wil gaan met de behandeling. Waardoor je ook ervoor kunt kiezen om eerst minimaal te investeren, om vervolgens het pakket uit te breiden.